online scheiden

Online scheiden

Scheiden is niet alleen veel regelen en afspraken vastzetten, maar ook een emotioneel zwaar traject.

Waar moet je op letten bij online scheiden?

Online scheiden is een snelle en goedkopere manier van de scheiding regelen. Toch zijn er zaken waar je op moet letten bij een online scheiding. Een digitale scheiding is niet voor iedereen geschikt. Bijvoorbeeld bij een scheiding met kinderen, in dit geval is extra begeleiding vaak wel verstandig.

Wanneer is een online scheiding wel geschikt?

Financieel gezien is een online scheiding erg gunstig. Het tarief is relatief laag en jullie regelen de scheiding vervolgens zelf. Toch zijn er een aantal punten waar jullie aan moeten voldoen. In het geval van online scheiden moeten jullie volledig op een lijn zitten. Het gaat hierbij om alle afspraken waarbij jullie op een lijn zitten. Zijn jullie het over bepaalde zaken niet eens dan is online scheiden niet mogelijk.

Jullie zullen samen de boedel moeten verdelen, denk hierbij aan de gezamenlijke woning, inboedel en financiële zaken, zoals de verzekeringen. Partneralimentatie is ook een onderwerp om het samen over eens te zijn. Hebben jullie samen kinderen dan zullen de afspraken hierover ook vastgelegd moeten worden. Ook zullen jullie hierbij op een lijn moeten zitten. Denk aan de afspraken over de verdeling, het zeggenschap en de kinderalimentatie. Alle afspraken wat de scheiding betreft zetten jullie in het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan voor de afspraken over de kinderen

Kortom, zitten jullie niet op een lijn, of kunnen jullie niet communiceren met elkaar dan is online scheiden niet mogelijk.

Hoe werkt een online scheiding?

Online scheiden is relatief vrij eenvoudig. Het proces van scheiden is exact hetzelfde als bij een standaard scheidingsproces. Echter gaan jullie bij online scheiden niet fysiek langs bij een advocaat, maar hebben jullie online of telefonisch contact met een jurist.

Online scheiden heeft verschillende stappen, die hieronder kort zullen worden uitgelegd;

  • Stap 1 is het intakegesprek. In dit gesprek krijgen jullie vrijblijvend advies, wat betreft de beste pakketkeuze. In een telefonische afspraak met een van onze juristen van ongeveer 30 minuten wordt jullie situatie geïnventariseerd.
    Na dit gesprek krijgen jullie te horen of online scheiden voor jullie mogelijk is.
  • Stap 2 dossiervorming. Wij gaan voor jullie aan de slag met het samenstellen van alle benodigde documenten. Binnen 3 weken ontvangen jullie alle benodigde documenten.
  • Stap 3 de procedure. De stukken zullen naar de rechtbank gaan. De rechtbank procedure is opgestart. Binnen 2 tot 4 weken zal de rechtbank uitspraak over de scheiding doen.
  • Stap 4 Inschrijving. De scheiding moet worden ingeschreven bij de gemeente. Als alles voorspoedig verloopt, is dit binnen 1 week geregeld, en is de scheiding officieel.

Hoelang duurt het online scheidingsproces?

Online scheiden zal sneller gaan dan een traditionele scheiding of vechtscheiding. De snelheid hangt wel af, van hoe snel jullie de gemaakte afspraken rond hebben gemaakt. Hoe meer jullie op een lijn zitten hoe sneller alles geregeld kan worden. Als alles voorspoedig verloopt dan kan de scheiding al binnen 4 tot 5 weken geregeld worden.

Online scheiding aanvragen

Willen jullie online gaan scheiden, en zijn jullie in staat om samen afspraken te maken? Dan kan Q scheidingsadviseurs jullie hierbij helpen. Q Scheidingsadviseurs biedt jullie een gratis intakegesprek aan.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 24

Geen stemmen, wees de eerste!